Aquesta web fa servir galetes que fan la navegació molt més fàcil.

CASA DE COLÒNIES ALBERG ASSUT (XERTA) BAIX EBRE
M' INTERESSA
Un alberg rural i familiar, ubicat al centre de la població, d'una sola planta i amb pati exterior.
Amb una capacitat per 50 persones i amb tot tipus d'habitacions, totalment adaptat. Un indret ideal per a fer estades per conèixer l’entorn (Via verda, riu Ebre, Ports de Besseït, escenaris guerra civil, Miravet....i molts més), i per gaudir de les instal·lacions del mateix poble (Piscina, pista poliesportiva i padel, sales d’actes i de treball) que es troben al costat de l’alberg.
A banda, des del mateix alberg us oferim activitats de lleure i esportives, i us organitzem i/o acompanyem en les activitats de natura i aventura que podeu fer properes a l’allotjament. Mitja pensió, allotjament amb esmorzar, dret a cuina (lloguer íntegre) o només dormir son les diferents opcions d’estada.
Alberg gestionat per Descoberta des del maig del 2021.

Vine a descobrir-lo!
NUM. HOMOLOGACIÓ: AJ000473
PLACES: 46
RÈGIMS ADMESSOS(*): -A-DE-DaC-LLC-MP-PD-PDiD-PC-
EXCLUSIVITAT A PARTIR DE: 35 places
HABITACIONS: 6 Dormitoris.
1 dormitori de 2 places, ( llits individuals )
1 dormitori de 2 places.
1 dormitori de 4 places.
1 dormitori de 6 places.
2 dormitori de 16 places.

CALEFACCIÓ: si
SALES ACTIVITATS: si
EXTERIORS:
PISCINA: Psicina Municipal a 150 m
TRANSPORT: Busos ALSA, estació al mateix poble

EXCURSIONS:
Rutes pensades per a realitzar-se des de l'alberg. La volta a la O, via verda i volta al riu aptes per a nens amb les seves bicicletes o patinets,  són passejades des de 45 minuts fins 1 h i mitja. La Volta a la O i l'altra del pi del Perillo són als Ports i certa dificultat no apta per a nens que no estiguin  acostumats a caminar molt.  Gaudiu-les per què són precioses. No oblideu la càmera. Tenim rutes a Horta de Sant Joan, Benifallet, Bot....  Demaneu-nos-les si us interesa fer-ne alguna fora de Xerta. Totes elles són al voltan de la via verda.
Un recorregut pels espais que van ser protagonistes de batalles durant la Guerra Civil i es configuren dins el marc de la Batalla de l'Ebre, una de les més sagnants i de desgast que es va produir durant aquells anys bèl·lics en què els republicans intentaren combatre les tropes de Franco amb totes les seves forces.
Tenim centres  d'interpretació repartits per tot el territori, fortificacions, pobles derruïts que encara es conserven intactes (poble antic de Corbera d'Ebre), trinxeres (algunes per catalogar), monuments, etc. a les comarques del Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d'Ebre.
Podem visitar, també, les serres de Pàndols i Cavalls, que van ser l'escena principal de batalles i representen un símbol clar de la nostre memòria històrica. Cada any, es fa un acte commemoratiu en record als republicans caiguts a la batalla que té lloc a la serra de Pàndols i al que assisteixen els pocs combatents republicans que encara queden vius. És un acte molt emotiu que rememora un tràgic episodi de lluita per l'alliberació del nostre territori i la nostra gent.
Hi ha espais per a visitar com el museu de Corbera d'Ebre i diferents centres d'interpretació de la batalla de l'Ebre (Vilalba dels Arcs, Pinell de Brai i la Fatarella).
Delta de l'Ebre Un indret únic al nostre país és encara un dels espais naturals més verges i encantadors a visitar i està només a 30 minuts de l'alberg. Ideal per passar-hi un bon dia d'excursió!

ACTIVITATS:
Fer piragua pel riu és una experiència única, relaxant i encisant a la vegada que ens permet ser part del riu, de les muntanyes, del cel que ens cobreix... ens fa sentir part de la natura més pura i és teràpia per qualsevol persona que necessiti desconnectar del dia a dia de les grans ciutats.
Amb una piragua individual o una doble, una armilla de seguretat i un rem farem un tram del riu, ja sigui Miravet- Benifallet; Benifallet- Xerta, Xerta- Tortosa , etc. acompanyats de monitors és una activitat molt segura. Ideal per famílies, grups, escolars, etc. i és una manera directíssima de descobrir l'Ebre i la nostra riquesa paisatgística.
També, si vols, pots optar per navegar per l'Ebre amb el Llagut lo Sirgador, tal com ho feien aquestes antigues embarcacions fins els anys cinquanta del S.XX. El Llagut Lo Sirgador, recupera, homenatja i actualitza la navegació de segles per l'Ebre, posant en valor la vida de milers d'homes dedicats al transport per nostre riu Ebre. Amb 53 places de capacitat, navegarà en línea regular els dijous, dissabtes, diumenges i festius la ruta Amposta, Tortosa. Benifallet, Xerta i Miravet els matins; i a la tarda, farà la ruta a la inversa, des de Miravet fins arribar a Amposta. El Llagut també oferirà trajectes per grups sobre demanda o amb acords d'operativa concertada.
A l'alberg disposem de pàrquing a l'interior del l'alberg per a les bicicletes dels nostres clients. Estem especialitzats en la via verda i qualsevol servei relacionat amb la mateixa (lloguer, transport, sevei de guia, etc.) us el proporcionarem nosaltres o les empreses de lloguer més serioses i fiables que treballen a la via verda. El nostre objectiu és oferir una màxima qualitat i només cooperem amb empreses que comparteixen la nostra mateixa filosofia. Tot per tal que aquell dia que gaudim de la via verda en família o amics no es vegi trencat per un producte de mala qualitat.
Horta de Sant Joan -Alberg Assut (Xerta) ruta familiar de mig dia, de 31 quilòmetres tot costa avall (tant si veniu amb la vostra bicicleta o no, us ho gestionem tot: lloguer, transport, dinar en arribar, trasllat per recollir els vostre vehicles...) Dificultat: inexistent.
Alcanyís-Xerta: ruta per als iniciats en la BTT. Ho solen fer grups ciclistes que surten ben d'hora per arribar a dinar a casa nostra.Són un total de 88 quilòmetres. També us proporcionen el servei de dutxa perquè pugueu dinar més descansats i, evidentment, realitzem qualevol ajuda logística.
Traçat-Horta o Alcanyís fins - desembocadura riu Ebre (Riumar): de 73 a 129 quilòmetres. Fins Tortosa és via Verda, a partir de Tortosa, es segueix per un carril bici. Des d'Amposta fins a Deltebre seguim per un preciós carril bici vora el riu. Us podeu organitzar aquesta ruta amb un dia o amb dos. El primer dia arribada a casa nostra, sopar, dormir i, després d'un bon esmorzar, ja arribareu al Delta cap a vores del migdia. Els més iniciats poden realitzar el tram en un dia i, si ho desitgeu, podeu dinar a l'alberg assut.
(*) A: Allotjament (només) / DE: Dormir i Esmorzar / DaC: Dret a Cuina / LLC: Lloguer Complet / MP: Mitja Pensió / PD: Passar el Dia / PDiD: Passar el Dia i Dinar / PC: Pensió completa

BAIX EBRE
Dist. a Barcelona: 185 km
Dist. a Tarragona: 90 km
Dist. a Vilafranca: 0 km